• donderdag
    16 januari 2020
  • 16:00 - 19:00 uur
  • Locatie: Ampt van Nijkerk
  • Type: Bijeenkomst
  • Interessegebied: Platform AOV & Letsel
  • P.E.-punten: 1

16

jan

Het Broodfonds, de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering en alle andere ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid voor zelfstandig ondernemers

De collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de ondernemer/zelfstandige is onderwerp van gesprek geworden bij het sluiten van het pensioenakkoord. Minister Koolmees heeft toegezegd dat alle zelfstandig ondernemers zich verplicht moet gaan verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Maar hoe zit dat? 

delen via

De collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de ondernemer/zelfstandige is onderwerp van gesprek geworden bij het sluiten van het pensioenakkoord. Minister Koolmees heeft toegezegd dat alle zelfstandig ondernemers zich verplicht moeten gaan verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Maar hoe zit dat? En kan dat zomaar? En hoe moet dat eruit gaan zien? Zo’n arbeidsongeschiktheidsverzekering is toch veel te duur? En waarom stapt elke ondernemer in een Broodfonds? Wat is dat? 

Twee sprekers nemen je op 16 januari 2020 mee in de wereld van de AOV en de zelfstandig ondernemer en presenteren een drieluik over verleden, heden en toekomst van de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering en ondernemerschap. Het drieluik ziet er als volgt uit: 

Eerst zal worden stilgestaan bij de historie. Zelfstandigen waren vroeger via de AAW en later de WAZ verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. De WAZ is doelbewust afgeschaft en de marktwerking door particuliere verzekeraars moest dit “verzekeringsgat” opvangen. Omdat deze marktwerking niet goed is gegaan, zijn er onder andere particuliere initiatieven ontstaan vanuit ondernemers om zelf de gevolgen van arbeidsongeschiktheid op te vangen. De belangrijkste is het Broodfonds. Varianten hierop zijn Sharepeople en SamSam. Er wordt uitgelegd hoe dit verzekeringsprincipe van het Broodfonds werkt. Daarna zal een toekomstverkenning worden gedaan: hoe zal een toekomstige collectieve en verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen eruit gaan zien? Wordt het een herhaling van de WAZ? Of zijn er andere scenario’s denkbaar? Komt die verplichting er überhaupt wel?

De twee sprekers zijn Johan Kelder en Janthony Wielink, beiden “gepokt en gemazeld” in de verzekeringswereld en veelgevraagde trainers/sprekers op dit gebied.

Het programma ziet er als volgt uit:

15:30 – 16:00 uur: inloop

16:00 – 17:30 uur: verleden en heden

17:30 – 18:00 uur: broodje

18:00 – 19:00 uur heden en toekomst

Ampt van Nijkerk
Berencamperweg 4
3861 MC NIJKERK

Klik hier om uw route te plannen.