• donderdag
    17 oktober 2019
  • 16:00 - 20:00 uur
  • Locatie: Bouw en Infra te Harderwijk
  • Type: Bijeenkomst
  • Interessegebied: Platform UWV
  • P.E.-punten: 1

17

okt

Voorzieningen in de praktijk

Op 17 oktober wordt van 16.00 tot 20.00 uur een open NVvA bijeenkomst georganiseerd over voorzieningen. De organisatie ervan is in handen van Platform UWV. Voorzitter Jan Wieman: “De bijeenkomst neemt arbeidsdeskundigen mee in de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voorzieningen. We laten zien wat voorzieningen kunnen betekenen voor mensen die gereintegreerd moeten worden of aan het werk willen blijven ondanks hun beperking.”

delen via

Beste collega,

Op 17 oktober is het zover. Dan organiseert het UWV Platform de open NVvA bijeenkomst Voorzieningen in de Praktijk. Maak zelf kennis én ervaar waar voorzieningen en een inclusieve arbeidsmarkt samenkomen. Zijn voorzieningen het medicijn zijn tegen langdurig verzuim of arbeidsongeschiktheid? Welke rol vervul jij als arbeidsdeskundige hierbij? Interessante vragen, en antwoorden!

Het thema voorzieningen leeft en dat blijkt wel uit het grote aantal belangstellenden dat zich heeft ingeschreven. Het wordt een behoorlijke klus om alles in goede banen te laten lopen maar wij zien er naar uit.

Ook jij hebt je aangemeld en we verwelkomen je graag vanaf 16.00 uur bij het congrescentrum Bouw en Infra aan de Ceintuurbaan 2 Gebouw 20 in Harderwijk. De zaal gaat open om 15.30 uur zodat iedereen tijd heeft om een plek te vinden in de centrale zaal.

Mocht je met het openbaar vervoer (willen) komen, er is een pendelbus geregeld om je van station Harderwijk (Bus opstap plaats) naar het congrescentrum te brengen.

Vanwege het volle programma ontvang je hierbij alvast het programmaoverzicht om de start zo soepel te laten verlopen. Graag tot 17 oktober in Harderwijk !

Neem je ledenpas mee om je aanwezigheid te kunnen laten registeren. 

Namens het UWV Platform
Jan Wieman 


De bijeenkomst bestaat uit twee delen, vertelt medeorganisator Herke de Blank. “We beginnen met een plenair deel waar onder meer ervaringsdeskundigen iets komen vertellen. Daarna zijn er kleinere workshops waarin we ingaan op de twee leidraden die van toepassing zijn op het onderwerp: de leidraad Werkvoorzieningen en de leidraad Jobcoaching.”

Verder is er een twintigtal leveranciers met hun producten op het gebied van onder andere autoaanpassingen, exo-skeletten, stoelen, computers etc. aanwezig, zodat arbeidsdeskundigen deze producten live kunnen ervaren. Ook een aantal jobcoach bedrijven zullen aanwezig zijn en de NVvA geeft acte de présence met de AD Academie en een eerste versie van de digitale leidraad Werkvoorzieningen.

Dat Platform UWV de organisatie op zich neemt is logisch. Herke de Blank: “UWV is een van de organisaties die voorzieningen (financieel) realiseert.” Over de noodzaak is hij ook duidelijk. “We zien regelmatig dat mensen kansen missen om aan het werk te komen of te blijven omdat ze niet over de juiste voorzieningen beschikken. Ook merken we dat voorzieningen niet meer in het traditionele denkraam van arbeidsdeskundige zit. Dat is een zonde en onnodig. Dit komt onder andere doordat veel arbeidsdeskundigen in toenemende mate een achtergrond hebben in de zorg of de HR-wereld, terwijl we vroeger met name een technische achtergrond hadden.” Een derde reden voor de bijeenkomst is dat de technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Jan Wieman: “Exo-skeletten bijvoorbeeld, worden al breed ingezet. Of neem een ontwikkeling als de HIM (Human Interface Mate). Techniek maakt een enorme ontwikkeling door en kan juist positieve impact hebben op het werk van mensen. Dat willen we laten zien en ervaren tijdens de bijeenkomst.”

15.30 - 16.00

Inloop

 

 

 

16.00 - 16.05

Opening

Jan Wieman ( voorzitter platform UWV )

16.05 - 16.20

Inleiding

Ronald van Zijp (Landelijk manager re-integratie en voorzieningen UWV)

16.20 - 17.00

Plenaire deel

Interview met Sabine Gijzen en Harald van Breederode

 

 

 

17.00 - 20.00

Opening beurs

Diverse stands met leveranciers /AKC/ AD academie

 

 

 

 

17.10 - 18.10

Workshop ronde 1

Plenaire zaal

1e Verdieping

 

 

Leidraad voorziening

Leidraad Jobcoaching

 

 

 

 

18.10 - 19.40

Buffet   Doorlopend

 

 

 

 

18.40 - 19.40

Workshop ronde 2

Plenaire zaal

1e Verdieping

 

 

Leidraad voorziening

Leidraad Jobcoaching

 

 

 

 

20.00

Sluiting

Bouw en Infra
Ceintuurbaan 2Gebouw 20
3847 LG HARDERWIJK

Klik hier om uw route te plannen.