21 oktober 2019

Denk mee over psychische gezondheid op het werk

Project ‘De mentaal gezonde zaak’ zoekt

werkenden met psychische klachten die daardoor moeite hebben met hun werk of werkgever.

Heeft u last van psychische klachten, zoals angst, stress of depressie en daardoor moeite met uw werk? En wilt u met ons in gesprek gaan over wat nodig is om aan het werk blijven?

Dan nodigen we u graag uit om deel te nemen aan een gesprek en een groepsbijeenkomst van ‘De mentaal gezonde zaak’.

We onderzoeken hoe werkenden ondanks psychische klachten aan het werk kunnen blijven. Daarbij kijken we naar u als werknemer, en naar hetgeen wat de leidinggevende kan doen. Het project ‘De mentaal gezonde zaak’ ontwikkelt tips voor leidinggevenden, voor het omgaan met werknemers met veel voorkomende psychische klachten. Daarvoor zijn we op zoek naar mensen die hun ervaringen hierover willen delen. U kunt meedoen wanneer u nu werkt (betaald) ondanks uw klachten, of maximaal 6 weken ziekgemeld bent. U kunt niet meedoen als u meer dan 6 weken volledig ziekgemeld bent bij uw werkgever.

Voordelen voor u

Door mee te doen aan het onderzoek deelt u uw eigen ideeën over wat helpt om aan het werk te blijven. Ook hoort u van andere deelnemers en van de onderzoekers wat helpend hierin is.

Wat vragen we van u?

  • 30 minuten gesprek met een onderzoeker om samen te brainstormen over aangrijpingspunten, vanuit uw ervaring, om te blijven werken.
  • Voorbereidende online-opdracht van 20 minuten, waarin u uw mening geeft over stellingen.
  • Een groepsgesprek van 2 uur, waarin u en andere werkenden ingaan op de vraag: Wat heeft u nodig om te kunnen blijven werken ondanks psychische klachten en wat zou uw werkgever hierin kunnen betekenen? Dit groepsgesprek vindt plaats bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen op vrijdagmiddag 22 november van 15u tot 17u, of maandagavond 25 november van 19u tot 21u in Nijmegen.

Als dank voor uw deelname, krijgt u na het deelnemen aan het groepsgesprek een cadeaubon ter waarde van 20 euro. Uw reiskosten worden ook vergoed. Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig en u kunt op ieder moment stoppen. Verder wordt er niet in de groep gedeeld welke psychische klachten u precies heeft (gehad), en wordt er gesproken over wat positief bijdraagt om aan het werk te blijven.

Aanmelden of meer informatie?

Suzanne van Hees en Bouwine Carlier kunnen u in een telefoongesprek of via de mail alle informatie geven.

Bouwine Carlier bouwine.carlier@han.nl 0615104296 (links) en Suzanne van Hees suzanne.vanhees@han.nl 0611742858 (ook bereikbaar via Whatsapp)

https://www.han.nl/onderzoek/werkveld/projecten/mentaal-gezonde-zaak/

delen via

Ander nieuws

Bekijk alle berichten